Uncategorized

Moet je bang zijn voor veranderingen?

ach veranderingen

Moet je bang zijn voor veranderingen?

Moet je bang zijn voor veranderingen? We komen vaak tegen hen in opstand. Maar verandering is het enige zekere in het menselijk leven. De mens zelf verandert, naarmate hij ervaring opdoet, groeit op. De wereld om ons heen verandert voortdurend, vaak om onze reden.

Zijn de veranderingen slecht? Nee, want dankzij hen ontwikkelen we ons leven. Vaak blijkt ook de verandering die ons bang maakte een kans. Als we iets verliezen, moet er iets opgeven, nieuwe deuren open en komen er nieuwe kansen van achter de bocht. Dus misschien in plaats van op zoek te gaan naar een nieuwe met angst, is het optimistisch de moeite waard en hopen we nieuwe kansen te verwachten?

Alles stroomt

Alles verandert, de tijd stroomt en laat sporen achter. Zie je ze zelf? Weet je nog toen je 16 was dat je dacht dat je alles wist? Toen kwam dezelfde gedachte op de leeftijd van 20, 30… Tot je op een gegeven moment, rond je 35e of 40e, de openbaring hebt meegemaakt dat je nog niet echt veel dingen weet…

We veranderen als mensen, zoals psychologie en coaching mensen heel goed weten. Elke fase van ons leven heeft problemen, een blik op onszelf en de wereld. Bewust zijn van deze veranderingen helpt om ermee om te gaan, om zich te ontwikkelen. Nu ben je niet meer dezelfde persoon als 10 of 20 jaar geleden. Je bent veranderd, je hebt veel meegemaakt, je hebt het geleerd. In het komende decennium of twee, zal je weer anders zijn.

Wijzigingen in het plan

bang zijn voor veranderingen

Veranderingen zijn nodig omdat ze ons niet stil laten staan. Soms moeten we een nieuwe vaardigheid leren, soms hebben we flexibiliteit nodig om ons aan te passen aan een nieuwe situatie. Het is ook goed om veranderingen te plannen.

Als je jezelf een doel stelt, betekent dit dat je iets wilt veranderen, je streeft naar iets. Dus je plant een actie die je dichter bij het vervullen van je dromen brengt. Als je dat niet doet, geef je toe aan de veranderingen die door anderen worden teweeggebracht en geef je ze macht over je leven. Bijna alle auteurs van boeken over persoonlijke ontwikkeling schrijven erover.

Maak vrienden met verandering, zie het als een nieuwe, betere toekomst. Het is aan jou of je nu kijkt naar hoe ze plaatsvinden of eraan deelneemt en je eigen betere wereld creëert.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *